Meteen naar de inhoud

6 soorten relatieproblemen die je met het NLP communicatiemodel doorprikt

Hoe zou het zijn als er een model bestaat dat jou heel veel verschillende inzichten geeft op het gebied van relatieproblemen? Dat model moet dan wel gaan over universele ‘fouten’ die we maken in onze relaties. Stel dat er zo’n model is, dan kunnen we dus doorgronden waarom je bijvoorbeeld geen verbinding ervaart met je partner of bent kwijtgeraakt. Ook kun je een andere blik werpen op ‘aandacht vragen, zoeken en willen hebben’. Of juist die ruzie die jullie keer op keer hebben, keren.


Doordat er zo veel te vertellen is over relaties, wat je over jezelf en de ander kan leren, hebben we er een serie aan gewijd. Wij laten je in deze serie blogs zien dat het NLP communicatiemodel jou de noodzakelijke informatie geeft, waardoor je jouw relatieproblemen kunt inzien, verbeteren, helpen of misschien wel herstellen.

Hoe helpt het NLP communicatiemodel relatieproblemen herstellen?

Het NLP communicatiemodel laat zien dat de werkelijkheid uit veel meer informatie bestaat dan wij bewust kunnen waarnemen. Ook dat wij al die informatie bewust en onbewust beïnvloeden naar bevatbare hoeveelheid informatie die voor ons te begrijpen is.

Het model geeft mogelijkheden om op een andere manier naar je relatieproblemen te kijken. Het geeft je de kans om meer invloed te krijgen op hoe je je voelt en gedraagt. Bijvoorbeeld hoe je de frustratie en boosheid over je partner die voor jouw gevoel nooit naar je luistert, kan ombuigen in je voordeel. Of hoe je ervoor zorgt dat je je minder aanpast aan je partner die constant druk op je probeert uit te oefenen om mee te gaan naar je schoonfamilie.

Heb jij suggesties voor een relatieprobleem wat je zou willen doorgronden met dit NLP model? Laat het ons weten.

Andere problemen die jij ervaart?

Niet alleen op deze problemen kan het model enorme inzichten geven. Het gaat over alles wat we in gedrag doen. Dus daarmee kun je een blik wagen onder je eigen motorkap. Een blik die je de kans geeft door je emoties heen te kijken, door wat jij denkt dat ‘zo hoort’ of waar jij in geloofd op basis van wat jij kent of hebt meegemaakt. Je krijgt een kans weer even opnieuw vanuit een ander perspectief te kijken. Dat kan enorm opluchten!

We hebben hieronder een aantal thema’s binnen relatieproblemen opgesomd, waarover we zullen bloggen. We hopen dat dit jou net zo veel inzicht kan geven als dat wij in eerste instantie kregen door toepassing van NLP.

Communicatiemodel

Blogs over relatieproblemen

Het NLP communicatiemodel geeft enorme diepe inzichten in veel verschillende soorten relatieproblemen. Daarom gaan wij de aankomende blogs verder in op:

  • Ik voel geen verbinding met mijn partner.
  • Bah, zij zoekt altijd aandacht bij anderen. (komt binnenkort)
  • Nee, ik word nooit zoals mijn moeder! (komt binnenkort)
  • Ik heb pijn, maar niemand weet wat het is. (komt binnenkort)
  • Ik vind het niet meer leuk op mijn werk, maar weet niet wat er veranderd is. (komt binnenkort)
  • Help, ik wil geen ruzie! (komt binnenkort)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *