Meteen naar de inhoud

Interview Julia met Business Women Nederland

Interview met Julia Talakua Business Women Nederland

Interview Julia van Einstein-Academy met Business Women Nederland. In dit interview lees je over haar persoonlijke drijfveren om te ondernemen, hoe ze zover kwam en welke dingen ze nog wil realiseren. Julia geeft onder meer NLP trainingen bij Einstein-Academy en heeft haar eigen praktijk in Juridische Coaching.

Wie ben je? 

Mijn naam is Julia Talakua. Ik ben iemand met een exceptionele motivatie en gevoeligheid. Openheid, eerlijkheid, helderheid, liefdevol en ook mijn enorme gedrevenheid om de wereld open te leggen, dat kenmerkt mij. Dat zorgt ervoor dat ik anders kijk naar mensen, naar het leven en wat je eruit kunt halen. Mijn motto is: waarom niet alles uit je leven en de kansen daarin halen, terwijl je geluk allang in de kleine dingen zit?

Interview met Julia Talakua Business Women Nederland

Mijn missie is om in alle liefde en verbinding met elkaar, de diepte van onszelf te vinden en in de bewuste wereld te kunnen neerzetten. Om dat te doen heb ik met mijn twee levenspartners een Westers spiritueel centrum opgericht in Sassenheim. 
Naast het leiden van het centrum richt ik mij ook specifiek op mijn eigen praktijk en opleidingsgedeelte. Ik sta mensen bij met juridische coaching, NLP-coaching, hypnose- en regressie therapie en geef ik NLP-training en sjamanen opleidingen.

Inmiddels ben ik gevormd door het feit dat ik oudste dochter en tuindersdochter (Westland) ben, ik heb een topsport carrière in de atletiek gehad (met tweevoudig NL-kampioenschap in  het hinkstapspringen), studies gedaan in economie (BBA) en rechten (LLM). Sinds 8 jaar onderneem ik met Einstein-Academy.

Kortom ik ben een mens, met op 34 jarige leeftijd, een aardige rugzak met ervaringen die ik graag inzet om meer mensen te laten floreren in wie ze zijn. In hun onderneming, loopbaan of privéleven. In voor- en tegenspoed. In gevoel en emoties.

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Voor ik ging ondernemen was ik een aantal jaren topsporter en daar had ik heel bewust voor gekozen. In 2013 rondde ik mijn tweede bachelor af en besloot ik om de tijd volledig te nemen om te sporten en Nederlands kampioen te worden. Ik was al een aantal jaren actief in de top 3 van Nederland hinkstapspringen (atletiek) en wilde het hoogste podium. Daarnaast werkte ik parttime om in mijn levensonderhoud te voorzien, want topsport op dat niveau is (nog steeds) ‘vrijwilligerswerk’. 

Binnen het topsportleven heb ik ontdekt hoe mijn geestelijke aanpak in mijn trainingen (die ik zelf schreef en uitvoerde) veel overeenkomsten had met NLP. Mijn levenspartner, vertelde mij dat ik daar meer mee moest doen. 
Dus zo geschiedde dat ik een aantal jaar later 2-voudig Nederlands Kampioen was en NLP-trainer.

Voordat ik deze eindsprint heb gemaakt, was ik een aantal jaar eerder tegelijkertijd aan het studeren, werken en 6 dagen in de week sporten. Dat zorgde ervoor dat ik opgebrand raakte, terwijl er diep vanbinnen een stemmetje zei dat ik toch echt nog veel beter kon zijn in mijn sport. Ik wilde in balans gaan winnen! Ik ging op zoek naar de mentale barrières in overtuigingen, geloof, wie ik was, wat ik mocht en kon.  

Door die periode heb ik een soort van #lifehacking ervaring en ben er nog steeds op gebrand de strategie en diepte achter ervaringen en het slagen van wensen in het leven te doorgronden. 

Interview Julia: waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ondernemen was meer iets dat ik altijd al wist dat ik wilde doen, maar waarin?! Het zelf mogen doen, de breedte van het soort dingen die ik mag bedenken en uitvoeren; de mogelijkheden zijn eindeloos. Dat heb ik in een baan nog niet gevonden en voelde het als het meest natuurlijke dat ik ondernemer zou worden en zijn. 

Mijn onderneming en de pilaren binnen de onderneming zijn ontstaan uit wat ik als mijn ‘missie’ zie. Het kwam met name voort uit die #lifehacking die ik hiervoor beschreef. Het was zo opluchtend en geweldig om dingen voor elkaar te krijgen die ik graag wilde. Dat wilde ik delen.
In de diverse activiteiten die ik doe, help of informeer ik cliënten om duidelijkheid te scheppen in de situatie waarin ze zitten. Daarnaast leg ik verbindingen met mensen op een diep en warm gevoelsniveau, zodat er ook de veiligheid is om diepe stukken van zichzelf te ontdekken. Daarmee wordt er zoveel helder! Ik houd ervan mensen vooruit te zien komen op manieren die ze nooit hadden verwacht. 

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Lees de rest van het Interview Julia op: https://www.businesswomennederland.nl/einstein-academy/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *